Avisabonnementer

JP: Læs mere om den dansk avis Jyllands Posten her

Vi har tilbud på Jyllands-Posten, og får sikkert flere i nærmeste fremtid. Vi vil løbende holde dig opdateret med nye tilbud på danske og udenlandske aviser.

Få et helt unikt tilbud fra Jyllands-Posten og VIND et gavekort til ren forkælelse - KLIK HER NU -


Avisen Jyllands-Posten blev grundlagt for næsten 140 år siden i 1871. De 6 oprindelige stiftere grundlagde Jyllands-Posten, i utilfredshed med kvaliteten af de andre avisers artikler.Jyllands-Posten blev oprindeligt stiftet under navnet Jyllandsposten. Det var først i 1945 at man ændrede navnet til Jyllands-Posten. I 1969 ændrede avisen igen navn, denne gang til Morgenavisen Jyllands-Posten, altså en avis der var klar til læseren allerede fra morgenstunden.

Jyllands-Posten var oprindeligt kun på 4sider i tabloidformat - samme format som Ekstra Bladet og BT bruger i dag. Det var altså en beskeden, men kvalitetsbevist avis. Redaktinen holdte til i Kannikegade, og trykningen forgik i Mejlgade.

Stifterne af Jyllands-Posten var 6 unge mænd fra århus - den ældste var blot 36år, og ingen af dem var journalist uddannet. Målet var at gøre Jyllands-Posten til et provins blad der var der er værdigt Jylland - et nyttigt og brugeligt Blad.

I starten bar Jyllands-Posten præg af at være fyldt med ledende artikler, men skarpe meninger primært rettet mod den konservative Aarhus Stifttidende. Jyllands-Posten gav på den modsatte fløj også hug til eksempelvis Aarhus Amtstidende.

I året 1877 blev Jyllands Posten yderligt styrket, da avisen indgik en vigtigt aftale med statens telegrafvæsen. Det betøder at Jyllands-Posten havde mulighed for at bringe nyheder fra København en dag før de andre aviser. Samme år begyndte den kendte forfatter Herman Bang at skrive om Kultur, og Jyllands-Posten fik sin egen medarbejder på Christianborg.

I starten af 1900 tallet begyndte Jyllands Posten for alvor at vokse i omfang og volume. De 4 sider rakte ikke langt mere, og siden skiftede format igen. I 1907 skiftede Jyllands-Posten igen format til det vi kender i dag. I starten var avisens typografi skrevet med gotiske bogstaver, men man skiftede senere over til de anvendte latinske bogstaver.

Der er sket meget siden 1871, men målet med Jyllands-Posten er stadigvæk at levere en velredigeret og velskreven kvalitets avis.En anden vigtigt faktor for Jyllands-Posten, er at være uafhængig af økonomisk og politisk indflydelse.

Jyllands Posten er i dag Danmark største avis. Avisen har udviklet sig fra at være en regional avis, til at dække hele Danmark


Om 'JP: Læs mere om den dansk avis Jyllands Posten her' #62
Udarbejdet af Susan Damies| Se også andre artikler i vores leksikon eller se de gode tilbud på aviser herunder. Denne artikel må ikke kopieres, men du er meget velkommen til at linke til den, eller 'synes godt om' på Facebook :-).
Se gode abonnement tilbud på aviser og magasiner her!

Se de gode avisabonnement tilbud vi har fundet på aviser og magasiner!

 

Avisabonnement-tilbud.dk
  Type Avis Periode Spar Pris. pr. enhed Pris total   Avisabonnement-tilbud.dk
  Børsen Avis Børsen Prøv Børsen Fuld digital adgang og Fredagsavisen leveret i tre måneder for 619 kr. - 619 kr.
Læs mere
Børsen
Prøv BørsenFuld digital adgang og Fredagsavisen leveret i tre måneder for 479 kr. – Klik Her!
 
  Kristligt Dagblad Avis Kristligt Dagblad 4 uger GRATIS! GRATIS! GRATIS!
Læs mere
Kristligt Dagblad
 

Tilbudene gælder for alle personer og husstande i Danmark, der ikke har abonneret på avisen inden for de seneste seks måneder. Ved udløb af introduktionsperioden forlænges abonnementet automatisk med en ny abonnementsperiode af tilsvarende længde som introduktionsperioden og til normalpris. Du kan til enhver tid opsige abonnementet, så det ikke fortsætter efter de tre måneder. Fortrydelsesret: Du har ret til at fortryde denne aftale uden begrundelse inden for 14 dage. Fortrydelsesfristen udløber 14 dage efter den dag du bestilte dit nyhedsabonnement” Magasin Tilbud
avisabonnement