Avisabonnementer

Berlingske Tidende: spar mange penge på Berlingske Tidende her

Få Berlingske leveret hver dag - Kun 549 kr. pr. mdr. Bestil NU Klik her.
*Abonnementet er fortløbende til normalpris, men kan altid opsiges til udløbet af den indeværende abonnementsperiode. ​
Berlingske Tidende blev første gang udgivet d. 3. januar 1749, og avisen er dermed Danmarks ældste nuværende eksisterende avis. Avisen hed oprindelig Kjøbenhavnske Danske Post-Tidende, og i begyndelsen blev avisen udgivet to gange om ugen, men fra 1841 blev avisen udgivet dagligt. Berlingske Tidenden er en avis, der henvender sig til de borgerlige og konservative danskere. Avisen blev for en meget kort periode også udgivet i en tysk og fransk udgave, men disse blev ikke en succes og blev derfor hurtigt taget ud af produktion igen.

Den første avis
Da den første udgivelse af Berlingske Tidende kom, var det et vendepunkt i den danske presses historie, fordi avisen var den første, der blev udgivet regelmæssigt. Det var også den første avis, der blev redigeret på den måde, som de danske aviser i dag er redigeret på, f.eks. sidernes opsætning i spalter. Berlingske Tidende orienterer om flere forskellige aspekter, og fra den første avis kom på gaden, handlede den første del af avisen om det udenlandsk politiske, hvor det efterfølgende stof var indenlandske nyheder, ligesom den dag i dag. Derudover spillede diverse udnævnelser og nyheder om den kongelige familie en meget vigtigt rolle i de første mange år af Berlingske Tidendes eksistens, hvilket ikke længere er nogen dominans for avisens indhold.

Avisen har gennem tiderne haft flere forskellige tillægsaviser bl.a. Berlingske Aftenavis, som i 1971 blev til Weekendavisen, som vi kender i dag. Ligesom andre virksomheder gennem sin eksistens bliver udsat for modgang, så oplevede Berlingske Tidende økonomiske vanskeligheder i 1982. Den daværende chef Ernst Henrich Berling måtte forlade sin post og give avisen videre til nye hænder.

Berlingske Tidende var den avis, som for mange år siden udgav en række artikler om det, som senere blev kendt som riffelsyndikatet. Riffelsyndikatet solgte våben til tyskerne under 2. Verdenskrig og var delvis ejet af A.P. Møller. Riffelsyndikatet blev udsat for flere sabotageaktioner under 2. Verdenskrig af den danske modstandsbevægelse. Da den første artikel om riffelsyndikatet udkom, reagerede Mærks Mc-Kinney Møller, der dengang var hovedaktionær i Berlingske Tidende, med det samme, og han solgte alle sine aktier. Denne reaktion fra Mærks Mc-Kinney Møller skabte en del røre i starten af dette årtusinde.

Orkla Media køber Berlingske Tidende
Den norske medievirksomhed Orkla Media opkøbte i 2000 Det Berlingske Officin, som i en lang årrække har udgivet Berlingske Tidende. Orkla Medias aktiviteter i Danmark blev i juni 2006 købt af den engelske virksomhed Mecom Group, som også er ejere af B.T, Weekendavisen, Berlingske Lokalaviser, Erhvervsbladet samt gratisavisen Urban.


Om 'Berlingske Tidende: spar mange penge på Berlingske Tidende her' #51
Udarbejdet af Susan Damies| Se også andre artikler i vores leksikon eller se de gode tilbud på aviser herunder. Denne artikel må ikke kopieres, men du er meget velkommen til at linke til den, eller 'synes godt om' på Facebook :-).
Se gode abonnement tilbud på aviser og magasiner her!

Se de gode avisabonnement tilbud vi har fundet på aviser og magasiner!

 

Avisabonnement-tilbud.dk
  Type Avis Periode Spar Pris. pr. enhed Pris total   Avisabonnement-tilbud.dk
  Børsen Avis Børsen Prøv Børsen Fuld digital adgang og Fredagsavisen leveret i tre måneder for 619 kr. - 619 kr.
Læs mere
Børsen
Prøv BørsenFuld digital adgang og Fredagsavisen leveret i tre måneder for 479 kr. – Klik Her!
 
  Kristligt Dagblad Avis Kristligt Dagblad 4 uger GRATIS! GRATIS! GRATIS!
Læs mere
Kristligt Dagblad
 

Tilbudene gælder for alle personer og husstande i Danmark, der ikke har abonneret på avisen inden for de seneste seks måneder. Ved udløb af introduktionsperioden forlænges abonnementet automatisk med en ny abonnementsperiode af tilsvarende længde som introduktionsperioden og til normalpris. Du kan til enhver tid opsige abonnementet, så det ikke fortsætter efter de tre måneder. Fortrydelsesret: Du har ret til at fortryde denne aftale uden begrundelse inden for 14 dage. Fortrydelsesfristen udløber 14 dage efter den dag du bestilte dit nyhedsabonnement” Magasin Tilbud
avisabonnement