Avisabonnementer

Hus Forbi: Avisen der sælges på gaden af hjemløse

Hus Forbi er en lidt anderledes avis end de andre, som er på markedet i Danmark. Avisen er landsdækkende og udkommer 12 gange om året. Foreningen Hus Forbi udgiver avisen, og den bliver derfor udarbejdet i samarbejde mellem tidligere og nuværende hjemløse. Derudover hjælper journalister og fotografer også til, når aviserne skal trykkes. Avisen indeholder artikler, der er med til at skabe opmærksom omkring de hjemløse personer i Danmark, og de problemer de står med. Med andre ord kan man også sige, at Hus Forbi formidler de hjemløses behov, holdninger og ønsker til myndighederne, politikkerne og resten af Danmarks befolkning.

Avisen bliver distribueret af de hjemløse, som sælger avisen i bl.a. gågader, banegårde mv. i de større danske byer. I dag er der registreret omkring 500 sælgere i hele Danmark. Da de hjemløse selv er med til at sælge avisen, får de en fornemmelse af at tjene penge, og det kan på den måde holde dem væk fra misbrug og kriminalitet. Foreningen Hus Forbi lavede i 2007 en undersøgelse blandt avisens sælgere, og resultatet blev, at flere af de hjemløse faktisk kommer ud af deres misbrug, og deres selvrespekt øges, fordi de har konktakt med andre mennesker og tjener lidt penge.

I 1996 var der FN´s internationale fattigdomsår og samme år, var København Den europæiske Kulturby. I den forbindelse kom Hus Forbi på gaden første gang d. 28. august. Det første år, avisen udkom, blev den kun udgivet i fire numre med et opslag på i 10.000-15.000 eksemplarer, og avisen blev forholdsvis hurtigt en succes. Den dag i dag udkommer Hus Forbi hver måned i ca. 75.000 eksemplarer.


Om 'Hus Forbi: Avisen der sælges på gaden af hjemløse' #93
Udarbejdet af Susan Damies| Se også andre artikler i vores leksikon eller se de gode tilbud på aviser herunder. Denne artikel må ikke kopieres, men du er meget velkommen til at linke til den, eller 'synes godt om' på Facebook :-).
Se gode abonnement tilbud på aviser og magasiner her!

Se de gode avisabonnement tilbud vi har fundet på aviser og magasiner!

 

Avisabonnement-tilbud.dk
  Type Avis Periode Spar Pris. pr. enhed Pris total   Avisabonnement-tilbud.dk
  Børsen Avis Børsen Prøv Børsen Fuld digital adgang og Fredagsavisen leveret i tre måneder for 619 kr. - 619 kr.
Læs mere
Børsen
Prøv BørsenFuld digital adgang og Fredagsavisen leveret i tre måneder for 479 kr. – Klik Her!
 
  Kristligt Dagblad Avis Kristligt Dagblad 4 uger GRATIS! GRATIS! GRATIS!
Læs mere
Kristligt Dagblad
 

Tilbudene gælder for alle personer og husstande i Danmark, der ikke har abonneret på avisen inden for de seneste seks måneder. Ved udløb af introduktionsperioden forlænges abonnementet automatisk med en ny abonnementsperiode af tilsvarende længde som introduktionsperioden og til normalpris. Du kan til enhver tid opsige abonnementet, så det ikke fortsætter efter de tre måneder. Fortrydelsesret: Du har ret til at fortryde denne aftale uden begrundelse inden for 14 dage. Fortrydelsesfristen udløber 14 dage efter den dag du bestilte dit nyhedsabonnement” Magasin Tilbud
avisabonnement