Avisabonnementer

Fyens Stiftstidende: Læs mere om avisen Fyens Stiftstidende her

Den første udgave af Fyens Stiftstidende udkom d. 3. januar 1772. Den gang udkom avisen under navnet Kongelig Priviligerede Odense Adrsse Contoirs Efterretninger. Avisen fik først navnet Fyens Stiftstidende i 1852.Det var Christian Gormsen Biering, som var hovedmanden bag avisen, da han i 1771 fik et kongeligt privilegium, så han kunne oprette et adressekontor i Odense med et tilhørende bogtrykkeri. Herefter blev det muligt at udgive aviser, men det var altså først et år senere, at den første avis kom på gaden. I de første ca. 200 år af Fyens Stiftstidendes eksistens, udkom avisen om eftermiddagen, men fra d. 13. april 1993 blev den lavet om til en morgenavis.
Fyens Stiftstidende er ejet af Den Fynske Bladfond, hvis formål er at støtte den frie presse i almindelighed, men selvfølgelig også i forbindelse med udgivelsen af Fyens Stiftstidende. Avisen dækker Fyn og øerne omkring, og den udgives alle ugens dage i ca. 53.000 eksemplarer. Dog bliver søndagsudgaven udgivet i ca. 65.000 eksemplarer. I hverdagene og om lørdagen læses avisen af ca. 160.000 læsere, og om søndagen læser ca. 200.000 avisen.

Fynske Medier A/S
I 2003 købte Fyens Stiftstidende halvdelen af aktierne i Kjerteminde Avis A/S, og 3 år senere indledte avisen et samarbejde med Kj.A. Holding A/S, som ejede Kjerteminde Avis A/S, om at udgive dagsblade og ugeaviser. Selvom Fyens Stiftstidende nu var medejere af den konkurrerende avis, blev de begge udgivet som to selvstændige aviser. Senere på året gik A/S Svendborg Avis i samarbejde med Fyens Stiftstidende A/S i gang med etableringen af selskabet Fynske Medier A/S, der skulle rumme alle aktiviteter omkring aviser undtagen udgivelsen af dagbladene.

Siden begyndelsen af januar 2010 har Fynske Medier også haft del i det redaktionelle arbejde samt selve distributionen af aviserne, men begge aviser udgives stadig uafhængigt af hinanden. Foruden Fyens Stiftstidende og Kjerteminde Avis omfatter Fynske Medier også Fyns Amts Avis, 10 vejvisere, 13 forskellige distriktsblade samt diverse websites. Desuden driver medievirksomheden også 2 lokale radiostationer.

Fyens Stiftstidende kom også ind i den såkaldte gratisavis krig, da avisen stod bag Xtra. Denne avis udgav lokalt stof fra Fyens Stiftstidende og indlandsnyheder i samarbejde med Morgenavisen Jyllands Posten. Avisen blev udgivet over hele Fyn i ca. 25.000 eksemplarer, og i 2007 bliver Xtra lagt sammen med konkurrenten 24timer under navnet 24timerXtra. Dog blev det ikke til mange år på markedet for denne avis pga. den stærke konkurrence, så i november 2008 bliver gratisavisen trukket ud af markedet igen.Om 'Fyens Stiftstidende: Læs mere om avisen Fyens Stiftstidende her' #110
Udarbejdet af Susan Damies| Se også andre artikler i vores leksikon eller se de gode tilbud på aviser herunder. Denne artikel må ikke kopieres, men du er meget velkommen til at linke til den, eller 'synes godt om' på Facebook :-).
Se gode abonnement tilbud på aviser og magasiner her!

Se de gode avisabonnement tilbud vi har fundet på aviser og magasiner!

 

Avisabonnement-tilbud.dk
  Type Avis Periode Spar Pris. pr. enhed Pris total   Avisabonnement-tilbud.dk
  Børsen Avis Børsen Prøv Børsen Fuld digital adgang og Fredagsavisen leveret i tre måneder for 619 kr. - 619 kr.
Læs mere
Børsen
Prøv BørsenFuld digital adgang og Fredagsavisen leveret i tre måneder for 479 kr. – Klik Her!
 
  Kristligt Dagblad Avis Kristligt Dagblad 4 uger GRATIS! GRATIS! GRATIS!
Læs mere
Kristligt Dagblad
 

Tilbudene gælder for alle personer og husstande i Danmark, der ikke har abonneret på avisen inden for de seneste seks måneder. Ved udløb af introduktionsperioden forlænges abonnementet automatisk med en ny abonnementsperiode af tilsvarende længde som introduktionsperioden og til normalpris. Du kan til enhver tid opsige abonnementet, så det ikke fortsætter efter de tre måneder. Fortrydelsesret: Du har ret til at fortryde denne aftale uden begrundelse inden for 14 dage. Fortrydelsesfristen udløber 14 dage efter den dag du bestilte dit nyhedsabonnement” Magasin Tilbud
avisabonnement